Kovács Adrienn vagyok, gyógypedagógiával foglalkozom. Pszichopedagógiára és tanulásban akadályozottak területére szakosodtam. Munkáim során lehetőségem nyílt betekinteni az oktatás-nevelés különböző színtereibe, így különböző területekről szereztem tapasztalatokat. Jelenleg egy eltérő tantervű általános iskolában tanítok ahol sajátos nevelési igényű, többségében államilag gondozott gyermekkel foglalkozom, illetve egy családi bölcsőde hálózatban fejlesztőpedagógiai tevékenységet is ellátok.

Különös szeretettel és érdeklődéssel fordulok a mese és bábjáték felé, amelyek fejlesztő hatását munkám során is igyekszem kihasználni.

A fejlesztések „lelke” az a hármas egység, amit mindenekelőtt a legfontosabbnak tartok megteremteni: a gyermek-szülő-pedagógus egysége. Akár szülővel vagy szülő nélkül történik a foglalkozás, a szülő szerepe kiemelkedő. Hiszen vele is folyamatos a kapcsolattartás, és aktívan részt vesz gyermeke fejlesztésében. Szükség esetén tanácsadással segítem a mindennapi életet, az otthoni nevelést, és fejlesztést.  Ez egy bizalmi kapcsolat a gyermek, a szülő és pedagógus között, amely minden tevékenységnek alapja. Ez szükséges ahhoz, hogy egy biztonságos, meghitt légkört alakítsunk ki, amelyben a gyermek kibontakozhat, fejlődhet.

Minden gyermek egyedi, így erősségeik, gyengeségeik is mások. Törekszem arra, hogy kiscsoportos foglalkozásaink alkalmával minden gyerkőc megkapja a személyre szabott támogatást.

Hiszem, hogy a pedagógus segítő, akivel a gyermek együtt játszhat, és aki a gyermeket támogató attitűdjével, szeretetével és feltétel nélküli elfogadásával segíti.